10.12.2017

Toba de porc

La reteta de toba condimentele sunt  la alegere.


loading...
Se poate folosi si usturoi, coriandu etc. Dupa gustul fiecaruia putem pune mai multa sau mai putina grasime sau se  poate adauga si ficat ,cap si picioare de porc. In toate variantele toba este delicioasa. Noi o si  afumam putin ... Fata de organele  porcului sacrificat(anul acesta l-am taiat  mai devreme) am mai cumparat in plus limba, rinichi si inimi. Am facut mai multe tobe(lebari si caltabosi), pentru ca o parte din ele vor ajunge peste hotare, la oameni dragi noua.


Pentru trei tobe am folosit:
  • 2 urechi de porc 
  • gusa  de porc  cu sorici (aproximativ 1 1/2 kg)
  • slanina cu sorici (aproximativ 800g)
  • 5 bucati limba
  • 5 bucati inimi

  • 6 bucati rinichi
  • 2 bucati muschiulet 
  • 1 bucata splina
  • cateva frunze de dafin
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • piper macinat si boabe.
  • sare

Intestine  ( matul gros sau stomacul porcului)





Aici gasiti reteta de TOBA DE PUI SI PORC LA PET(STICLA)
Aici gasiti reteta de TOBA DE PUI

Mod de prepapare:
Curatam rinichii de nervuri si ii spalam bine cu apa rece. Spalam  restul organelor si carnea. Le punem la fiert cu o lingura rasa de sare ,cateva frunze de dafin si boabe de piper macinat. Le fierbem aproximativ o ora si un sfert, dupa primul clocot.Cand sunt fierte, le scoatem si le lasam sa se racoreasca.Curatam limba de pielita alba.
Tocam organele si carnea in bucati potrivite, le amestecam si le condimentam dupa gust cu cimbru, boia sare si piper.Adaugam 1-2 polonice din lichidul in care a fiert carnea. Amestecam bine si gustam  . Daca este nevoie mai adaugam sare sau condimente.




Umplem intestinele cu compozitia de carne, fara sa le indesam prea tare. Le legam la capat (sau le coasem daca folosim stomac de porc ).Intepam tobele in mai multe locuri cu o scobitoare si le punem la fiert in aceeasi zeama in care am fiert canea si organele. Le fierbem la foc mic aproximativ trei sferturi de ora.In timpul fierberii mai intepam tobele de 3-4 ori, ca sa nu se sparga. Cand sunt gata le punem la presat intre 2 blaturi , cu o greutate deasupra.Le lasam pana a doua zi apoi le tinem in frigider.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti reteta CARNATILOR DE CASA








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

.

Articole recente