loading...
Ingrediente
Perisoare:
- 600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
- o ceapa
- 3 linguri orez
- un ou
- cateva fire de marar si patrunjel
- sare
- piper
- 250 g smantana fermentata (20% grasime)
- 2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
- o lingura cu varf de faina
- putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
- 2 catei mari de usturoi
- sare(vegeta)
- piper
- o legatura de marar verde
Aici gasiti reteta de CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR
Aici gasiti reteta de CHIFTELUTE MARINATE
Mod de preparare
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat , ceapa si verdeata tocat marunt.Condimentam cu sare , piper si amestecam ingredientele.Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem intr-o oala pe foc aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare.Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute.Indepartam spuma care se formeaza .Cand sunt gata le scoatem cu spumiera pe un platou.
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina.Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat supa amestecand in continuare ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele.Lasam sa fiarba 5-10 minute , potrivim gustul de sare si piper apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!
Mai jos am atasat cateva
fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi
lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.
loading...
loading...
Exceptional de buna si gustoasa reteta !!!
RăspundețiȘtergereA mancat si mama care are diabet !
Multumesc din suflet <3
Cu mult drag!O zi frumoasa si sanatate mamei!
RăspundețiȘtergere