28.05.2017

Perisoare cu sos de smantana si marar

 Un preparat delicios cu o aroma deosebita.Sa-l faceti ca nu stiti ce pierdeti.



loading...


      Ingrediente
      Perisoare:
  • 600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
  • o ceapa
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • piper

      Sos:
  • 250 g smantana fermentata (20% grasime)
  • 2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
  • o lingura cu varf de faina
  • putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare(vegeta)
  • piper
  • o legatura de marar verde



Mod de preparare
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat , ceapa si verdeata tocat marunt.Condimentam  cu sare , piper si  amestecam ingredientele.Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem intr-o oala pe foc aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare.Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute.Indepartam spuma care se formeaza .Cand sunt gata le scoatem cu spumiera pe un platou.




Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina.Amestecam pana se formeaza  o pasta, apoi turnam treptat supa amestecand in continuare ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele.Lasam sa fiarba 5-10 minute , potrivim gustul de sare si piper apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Mai lasam sa dea  2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.










loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Exceptional de buna si gustoasa reteta !!!
    A mancat si mama care are diabet !
    Multumesc din suflet <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag!O zi frumoasa si sanatate mamei!

    RăspundețiȘtergere

..

Articole recente