21.08.2016

Prajitura Tosca






























O prajitura delicioasa si aspectuasa care se prepara relativ usor .Contine ingrediente ieftine si la indemana oricui.



Blat:
8 albusuri
200 g zahar
50 g fulgi de cocos
100 g seminte de mac

3 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
1 pliculet praf de copt

un varf cutit de sare
Crema:
8 galbenusuri
250 g zahar

200 g unt
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie

o lingura faina
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit de sare
Pentru stratul de biscuiti
:

35 biscuiti Petit beurre (aproximativ)
o cana cu ness indulcit in care am adaugat o lingura esenta de rom

Glazura :
200 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte

50 g unt
50 ml lapte


Mod de preparare
Crema: punem galbenusurile intr-o craticioara si cu ajutorul telului le amestecam cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea . Adaugam praful de budinca, faina si amestecam bine. Turnam laptele si omogenizam. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana crema se ingroasa. Dam cratita deoparte de pe foc si cand se racoreste crema adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste. Acoperim cratita cu o folie si lasam la racit.
Blat: mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam zaharul si zaharul vanilat treptat si mixam pana obtinem o bezea .
Amestecam faina cernuta cu praful de copt, fulgii de cocos si semintele de mac.Le adaugam in bezea amestecand usor cu o spatula ,de jos in sus
Turnam  compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

 Cand blatul este rece intindem peste el crema de vanilie si peste crema asezam biscuitii inmuiati in ness.

 Glazura: rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara.Adaugam untul taiat cubulete si laptele. Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. Cand glazura este doar calduta o turnam peste stratul de biscuiti, nivelam si dam prajitura la frigider peste noapte.A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu prajituri delicioase, preparate in bucataria mea.




















5 comentarii:

  1. Am facut-o! A iesit delicioasa! Singurele obiectii pe care le am e caeu nu am pus la crema tot untul pentru ca mi s-a parut ca inmoaie crema prea tare si data viitoare cand o mai fac pun mai putin zahar ca sa nu fie exagerat de dulce! In rest este o reteta foarte foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. sanda2/12/16

    Buna. Te rog sa-mispui daca macul trebuie macinat ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Sanda!Macul nu trebiue macinat.Astept sa-mi spui cum ti-a iesit. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere

Articole recente