04.04.2016

Prajitura rasturnata cu mere si budinca


.Usor de preparat ,ieftin si gustos.

loading...



     Ingrediente:
  • 1 1/2 kg mere
  • 4-5 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara(dupa gust)

    Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • o lingurita coaja de lamaie 
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
    Budinca :
  • 1 litru lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
    Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata(preparata)
  • scortisoara




Mod de preparare:

Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm )tapetata cu hartie de copt.Le intindem si le tasam bine cu lingura.

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul,pana devin ca o smantana apoi adaugam laptele rece lingura cu lingura.Lasam mixerul deoparte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Adaugam coaja de lamaie. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam frumos.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu  pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata , scoatem tava din cuptor , lasam 15-20 de minute la racit dupa care rasturnam prajitura pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.




Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca .Punem din nou la fiert la foc mic 1-2 minute ametecand usor cu telul pana compozitia se ingroasa.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului incorporam frisca batuta.Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema .
O dam la rece pana incepe sa se intareasca apoi o rasturnam peste mere si nivelam . Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si praf de scortisoara.Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea .





















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente