29.07.2017

Prajitura cu biscuiti,mere si crema de vanilie

O prajitura fara coacere,simplu de facut si tare buna.


loading...
       Ingrediente:
       Pentru o tava cu dimensiunile 24x24cm
  • aproximativ 400 g biscuiti Petit-beurre
  • 1,200 kg mere
  • 7 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un varf  lingurita de scortisoara


       Budinca:
  • 750 ml lapte 
  • 5 galbenusuri
  • 100 g unt 85%grasime
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 5 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie(puteti folosi pastaie de vanilie)



Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotor apoi le dam pe razatoarea cu orificii mari. Le punem intr-un vas pe foc cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.Le calim pana scade tot lichidul lasat ,apoi le lasam sa se raceasca.
Crema:
Cu ajutorul telului amestecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam faina lingura cu lingura apoi turnam laptele treptat si amestecam bine. Punem amestecul astfel obtinut la fiert intr-un vas cu fundul gros si lasam pana crema se ingroasa ca o smantana. Cand este gata dam deoparte,adaugam untul ,esenta si omogenizam .Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .




Asamblare:
Imbracam o tava( am folosit una cu pereti detasabili )in interior cu folie alimentara.Lasam folia sa cada si pe marginile tavii  ca la sfarsit sa putem acoperi prajitura. Incepem sa asezam biscuitii unul langa altul,pe fundul tavii.Peste biscuiti punem merele, asezam al doilea strat de biscuiti, apoi crema de vanilie iar deasupra cremei inca un strat de biscuiti.Acoperim prajitura cu folia si dam tava la frigider peste noapte.
A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!  Sursa.
Aici gasiti si alte retete cu dulciuri.



















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

p.

Articole recente