01.03.2016

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa cu crema fina de mascarpone si ciocolata😘



loading...


     Ingrediente
     Blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un varf cutit de sare

     Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
     Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250 g)
     Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 300ml apa
  • o fiola esenta de rom
     In plus:
  •  o lingurita ness


Aici gasiti reteta de PRAJITURA CU BLAT DE CACAO SI MASCARPONE

Mod de preparare:
Blat: 
Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam peste galbenusuri  uleiul pus ca la maioneza , esenta de rom si compozitia de cacao racita.Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula,iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam  intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de  ciocolata neagra:
Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele.Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore(de preferat peste noapte).





Mixam spuma amestecul de ciocolata racit, apoi  adaugam treptat branza mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.

Sirop: 
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta se caramelizeaza si devine lichid. Turnam apa(atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare:
Taiem blatul in doua parti pe orizontala.Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie  de  blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI


















loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Foarte buna.eu am încercat-o astăzi .Isi merita tot efortul.������

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente