13.11.2017

Prajitura "Tavalita"

Cunoscuta si sub numele de Lamington, aceasta prajitura se prepara foarte usor si este un desert spornic, cu gust minunat. Recomand reteta cu mult drag!❤




Daca probati reteta mea de "Tavalita" sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   
   Ingrediente
   Blat:

  • 4 oua de marime medie
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
  Glazura:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 80 g cacao
  • 200 ml lapte
  • o fiola esenta de rom 
  Pentru decor:
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g fulgi de cocos



Mod de preparare:
Blat:
Spargem ouale intr-un bol, punem un praf de sare peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam pana acesta se dizolva si compozitia isi dubleza volumul. Turnam uleiul lingura cu lingura, apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte.
Cernem faina cu praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam usor cu o spatula (lingura), de jos in sus. Turnam aluatul intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si il nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 30 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca blatul este copt. Cand este gata, lasam blatul sa se racoreasca putin in tava, apoi il scoatem cu hartie cu tot. Cand se raceste complet indepartam marginile si il taiem in dreptunghiuri.
Glazura:
Amestecam zaharul cu cacaua si le punem intr-o craticioara. Turnam laptele si omogenizam cu telul in forma de para. Punem craticioara pe foc mic si amestecam ca sa se dizolve zaharul. Adaugam untul, iar cand acesta s-a topit dam craticioara deoparte si aromatizam cu esenta. Lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam fiecare dreptunghi de pandispan, il inmuiem in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata. Servim prajitura cu mare pofta alaturi de familie, prieteni, vecini sau cunoscuti💛. Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z







Un comentariu:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!