13.11.2017

Prajitura "Tavalita"


Un desert simplu, cu gust minunat.


loading...
       Ingrediente
       Blat:
  • 4 oua de marime medie
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putina sare


       Glazura:
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 80g cacao
  • 200ml lapte
  • o fiola esenta de rom
       Pentru décor:
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g fulgi de cocos




Aici gasiti reteta de TAVALITA DIN ALBUSURI

Va recomand cu drag sa incercati si CHECUL OPARIT.Gasiti reteta aici.

Mod de preparare: 
Blat:
Spargem ouale intr-un bol, punem un praf de sare peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam pana acesta se topeste si ouale isi dubleaza volumul.Turnam uleiul lingura cu lingura, apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Cernem faina cu praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam usor cu o spatula (lingura),de jos in sus. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul trece testul scobitorii. Cand este gata, il lasam sa se raceasca apoi indepartam marginile si il taiem in dreptunghiuri.





Glazura:
Punem intr-o craticioara zaharul amestecat cu cacaoa.Turnam laptele si omogenizam cu telul. Punem craticioara pe foc mic si amestecam ca sa se topeasca zaharul. Adaugam untul, iar cand acesta s-a topit dam craticioara deoparte si adaugam esenta. Lasam glazura sa se raceasca putin.

Luam fiecare dreptunghi de pandispan,il inmuiem in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata. Sunt absolut delicioase!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!

Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI/TORTURI









loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Anonim3/12/17

    Super o sa fac si eu am mai facut si au iesit bune

    RăspundețiȘtergere

.

Articole recente