15.11.2017

Ceafa de porc la cuptor

Ca sa obtinem o friptura frageda si suculenta, recomand sa folositi carne care sa aiba si putina grasime. Rezultatul va fi unul mai mult decat delicios 😋

Daca probati reteta mea de Ceafa de porc la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
  
    
   Ingrediente:
  • 1,5 kg ceafa de porc (se poate folosi pulpa,cap de piept de porc, cotlet) 
   Pentru marinada:
  • 2 linguri mustar 
  • 1 lingura miere 
  • 1 lingura ulei de masline sau vegetal 
  • 1 lingura rasa cu sare 
  • 1 lingurita ierburi aromatice 
  • ¼ lingurita piper 
  • ¼ lingurita boia
   In plus:
  • aproximativ 350 ml supa sau apa 
  • un pahar cu vin alb 
  • o lingurita mustar




Mod de preparare:
Spalam bucata de carne, o lasam la scurs, apoi o stergem cu prosoape de hartie.
Marinada: amestecam intr-un bol mustarul cu mierea si uleiul, adaugam condimentele, apoi omogenizam.
Luam bucata de carne, o ungem pe toate partile cu acest amestec, apoi o infoliem sau o punem intr-o punga de plastic. O dam la frigider peste noapte sau pentru minim 5-6 ore.
Dupa acest timp, scoatem carnea din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura bucatariei. Indepartam folia (punga) si asezam carnea intr-o tava. Turnam supa/apa si vinul, apoi o acoperim cu hartie de copt ( sifonam hartia inainte de a o aseza peste carne).
Dam tava la cuptorul preinclazit (foc mediu) pentru aproximativ doua ore si jumatate. Daca bucata de carne este mai groasa timpul de coacere va fi mai mare. Verificam din cand in cand ca zeama din tava sa nu scada prea mult, iar daca este nevoie mai adaugam cate putina supa/apa fierbinte. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam hartia de copt si adaugam o lingurita de mustar in sosul din tava. Friptura se va rumeni frumos si sosul se va ingrosa putin. Cand este gata, lasam friptura 15 minute sa se "odihneasca", apoi o putem servi....alaturi de muraturi si garnitura preferata. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa  distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.

10 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru rețeta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Un sfarsit de saptamana frumos sa aveti!

      Ștergere
  2. Merci ! O sa incerc si eu reteta d-vostra cat de curand .Arata fff bine friptura .hmmm cred ca-i si foarte gustoasa !

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre ce ierburi este vorba? Se poate pune muschiulett in loc de ceafa/ Multumesc1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, ceafa se poate inlocui cu orice carnita de porc. Ierburi aromatice sau ierburi de provence se gasesc aproape in toate magazinele la raionul de condimente. Iti multumesc pentru vizita, sa aveti sarabatori cu bine!

      Ștergere
  4. Anonim22/10/22

    Foarte delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9/12/22

    Banuiesc ca si domnia voastra folositi cuptorul electric , va rog temperatura in grade nu foc medi , mic , mare ...multunesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!