01.10.2017

Salata de icre- fara paine sau gris

Salata de icre, fara paine sau gris este o salata excelenta, pe placul intregii familii. O ragasim adesea pe mesele de sarbatoare ale romanilor sau la alte evenimente. Icre albe, cremoase si pufoase in cativa pasi simpli, dar inarmati cu rabdare...nu va speriati, nu dureaza mult prepararea ei😊.  Recomand cu drag reteta!❤

Daca probati reteta mea de Salata de icre sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.  

   
     Ingrediente:
  • 100 g icre sarate
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri cu apa minerala
  • 2-3 linguri cu zeama de lamaie
  • o ceapa mica(optional)
Inainte de prepararea Salatei de icre as vrea sa va dau cateva sfaturi. Nu vom folosi niciodata icre proaspete la salata, salata nu va iesi. Daca aveti icre proaspete(de crap, caras, stiuca), le frecati putin cu lingura de lemn ca sa puteti indeparta pe cat posibil membrana care le tine, apoi le amestecati cu sare si le puneti intr-un borcan care se inchide etans. Le putei folosi dupa ce au stat cu sare cel putin 3-4 zile. La 100 g icre se pune o lingurita cu sare. Nu folosim sare fina, folosim sare mai mare de muraturi...dar sa nu fie foarte grunjoasa. Daca vreti sa le pastrati mai mult timp, adaugati o pelicula de ulei in borcan ca sa nu se usuce sau sa faca mucegai. Se mai pot pastra foarte bine in congelator. Dupa  ce au stat cu sare le puneti in pungute(atat cat faceti odata) si in congelator tin cateva luni bune. Daca icrele sunt prea sarate se pot pune intr-un tifon impaturit in mai multe straturi, se leaga bine tifonul cu sfoara(formam o traistuta) si se pun intr-un bol cu apa rece pentru circa o ora. Dupa acest timp se scurg bine de apa si se pot folosi. Icrele se amesteca intr-un singur sens, ca la maioneza, si uleiul se pune treptat...la inceput se picura, apoi se adauga cate o lingurita in fir subtire. Daca icrele "se taie" le putem repara astfel: luam doua linguri din compozitia taiata si le punem intr-un bol curat. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si incepem sa amestecam. Punem treptat cate o lingurita din icrele taiate si amestecam bine de fiecare data. Procedam la fel pana reparam toata compozitia. Daca mai aveti si voi alte sfaturi, le puteti scrie mai jos in rubrica de comentarii. Multumesc! 
*
Mod de preparare salata de icre:
La aceasta reteta nu am folosit nici gris fiert si nici miez de paine. Cine doreste sa faca o salata de icre economica poate adauga de la inceput, peste icre, miezul de la doua felii de paine inmuiat in lapte si bine stors sau doua linguri cu gris fiert si racit. Painea sau grisul doar inmultesc salata de icre, dar salata de icre pe care v-o prezint eu astazi este mult mai gustoasa si nu este deloc gretoasa. Acum sa trecem la salata mea de icre fara paine sau gris 😊. Eu am ales sa o fac cu lingura de lemn, dar se poate face cu mixerul sau cu telul in forma de para. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura bucatariei. Punem increle intr-un vas si incepem sa le amestecam cu lingura. La acesta reteta am folosit icre de crap. La inceput doar picuram ulei si amestecam exact ca la maioneza fara a schimba sensul. Nu trebuie sa punem prea mult ulei deodata pentru ca icrele se vor taia. Cand icrele incep sa se lege putem turna cate o lingurita de ulei in fir subtire. Amestecam de fiecare data foarte bine si nu turnam alt ulei pana cel dinainte nu se incorporeaza complet. Avem rabdare ca sa facem treaba buna. Cand am incorporat mai mult de jumatate din cantitatea de ulei incepem sa stropim(picuram peste) icrele cu cate putina apa minerala. Icrele se vor albi si vor deveni pufoase. Punem treptat si restul de ulei, iar spre sfarsit adaugam zeama de lamaie dupa gust. Compozitia deja a crescut mult in volum si a devenit usor untoasa. Gustam si daca este cazul putem adauga sare sau zeama de lamaie.Tocam o ceapa marunt si o amestecam usor in icre....doar daca doriti sa folositi ceapa. Punem salata de icre intr-un bol si o decoram dupa bunul plac. O servim pe felii de paine cu mare pofta, ca-i tare buna😋. Se poate pastra in frigider intr-un bol/borcan care se inchide cu capac. Delicioasa si cremoasa. 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 







Aici gasiti reteta PESTELUI LA CUPTOR CU GARNITURA DE CARTOFI NATUR.
Aici gasiti reteta SOMONULUI AROMAT LA CUPTOR.


17 comentarii:

  1. Foarte bune icrele! Și gustoase și untiase,un deliciu! Mulțumesc frumos, într-adevăr sunteți o neîncetată sursă de inspirație!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu! Pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Multumesc mult pentru rețeta asta am sa fac sâmbătă pentru că e ziua soțului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Sa iti traiasca sotul si sa fie sanatos!

      Ștergere
  3. Cele mai bune si gustoase! Se prepara foarte ușor și repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta buna....lipsa denumire ulei...adica de rapita...icrele nu se spala...tocmai balele lor incheaga icrele...si trebuie sa fie sarate si acre....in rest...spor la batut icre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit ulei de floarea soarelui. :) Iti multumesc pentru sugestii si comentariu. La multi ani!

      Ștergere
    2. Foarte bune mulțumesc

      Ștergere
  5. EllaEdy27/11/22

    Am facut si eu icre dupa reteta dvs.. Insa mi a intrat mai mult ulei decat cea precizata, si nu au iesit asa albe ca in poze dvs. Am folosit icre de crap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ella. Icrele de crap nu se aseamana intre ele...unele sunt mai inchise la culoare. Eu m-am oprit la 300 ml ulei, dar mai puteam adauga cel putin 100 ml.

      Ștergere
  6. Anonim27/11/23

    Eu am sa incerc zilele astea am icre imi lipseste lamiie si apa minerala cu acid multumesc arata fenomenal !♥️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri. Astept sa imi spui cum ti-au iesit :)

      Ștergere