10.10.2017

Placintele cu branza, in tigaie

Sunt tare bune aceste placinte cu branza.. noua ne plac si calde si reci. In copilarie erau preferatele mele, si le stiam sub denumirea de branzoaice. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta si mai ales sper din toata inima sa fie si pe gustul vostru.❤
Daca probati reteta mea de Placintele cu branza, in tigaie sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💜.  

   Ingrediente
   Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g iaurt sau lapte batut
  • 2 oua
  • 100 g zahar(sau dupa gust)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
   Umplutura:
  • 300 g telemea (mai putin sarata)
  • un ou
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
    In plus:
  • ulei pentru prajit placintele

Mod de preparare
Aluat:
Punem intr-o craticioara pe foc mic: laptele, iaurtul, zaharul si sarea. Lasam putin doar pana se dizolva zaharul si sarea, apoi oprim focul. Cand amestecul se racoreste/devine doar caldut adaugam coaja de lamaie si ouale batute cu furculita.
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia, apoi facem o adancitura in mijlocul ei. Drojdia uscata se poate inlocui cu 25 g drojdie proaspata pe care o vom freca cu ½  lingurita cu zahar ca sa se lichefieze. Turnam treptat in bolul cu faina compozitia lichida si amestecam bine toate ingredientele pana aluatul se formeaza, apoi il transferam pe masa de lucru. Incepem sa il framantam cu mainile unse cu ulei. Il framantam aproximativ 10-15 minute sau pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, punem din nou aluatul in bol, acoperim bolul cu un prosop si il lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Zdrobim branza cu furculita, adaugam oul, zaharul si amestecam bine.
Cand aluatul a dospit il framantam putin sa iasa aerul din el, apoi il impartim in 12 bucati cat mai egale carora le dam forma rotunda. Pe masa pudrata cu faina intindem, pe rand, fiecare bila intr-o foaie rotunda de 10-12 cm. Luam cam o lingura din umplutura si o distribuim pe jumatate din suprafata aluatului evitand marginile. Pliem cealalta jumatate de aluat peste umplutura, apoi presam/sigilam marginile cu furculita. Intr-o cratita turnam ulei cam de doua degete, apoi punem cratita pe foc potrivit. Cand uleiul se incinge incepem sa prajim placintele. Mie mi-au incaput cate doua in cratita. Prajim placintele cate 4-5 minute(aproximativ) pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe un platou captusit mai multe straturi de prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Servim placintele cand se racoresc putin, dar s
unt bune si  reci😊.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



Aici gasiti reteta pentru PLACINTE POALE-N BRAU.
Aici gasiti reteta pentru COLTUNASI CU BRANZA SARATA.


10 comentarii:

  1. Anonim12/9/22

    Sînt ff bune toate rețetele !Felicitări !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim13/9/22

    Super rețetele mulțumim doamna Gicuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Anonim9/2/23

    Foarte bune, leam făcut de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim7/2/24

    Sant minunate, multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  5. Anonim15/3/24

    Apreciez foarte mult toate retetele felicitari!

    RăspundețiȘtergere