18.09.2017

Gogosi rasucite

Oare este cineva care sa refuze un asemenea desert? Cu siguranta toti iubim gogosile...fie ca sunt simple, cu umplutura de ciocolata,gem sau branza. Astazi va prezint o reteta de gogosi pufoase si aromate💜.

Daca probati reteta mea de Gogosi rasucite, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

   Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g smantana fermentata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
   In plus:
  • zahar pudra pentru pudrat gogosile
  • ulei pentru prajit



Mod de preparare:
Punem intr-o craticioara pe foc mic laptele, smantana, zaharul si sarea. Lasam pana se dizolva zaharul si sarea si dam deoparte. Cand amestecul se racoreste(devine caldut) adaugam coaja de lamaie, esenta si ouale batute cu furculita.
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Turnam treptat compozitia lichida amestecam la inceput cu telul in forma de para sau cu lingura, apoi cu mana. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si incepem sa framantam adugand treptat uleiul. Framantam aproximativ 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Ne va iesi un aluat mai moale, dar elastic. Punem din nou aluatul in castron, acoperim castonul cu un prosop si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a dospit il framantam putin sa iasa tot aerul, apoi il impartim in 15 bile cat mai egale. Rulam (ne ajutam de faina) fiecare bila intr-un snur de aproximativ 40 cm pe care il pliem si il rasucim. Lipim bine capetele.
Punem ulei ( cam de 3 degete) intr-o cratita,pe foc. Cand se incinge, dam focul mai mic si prajim gogosile intorcand-ule pe ambele parti. cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta, le lasam putin la scurs, apoi le pudram cu zahar. Le servim calde. Sunt aromate si pufoase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/FOIETAJE.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!