28.07.2017

Ciorba de ciuperci Pleurotus

Nu mancasem niciodata o ciorba de ciuperci...va spun cu mana pe inima,este deliciosa!


loading...
       Ingrediente:
  • 500 g ciuperci Pleurotus
  • o ceapa
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • o bucata radacina telina
  • un gogosar murat

  • 2 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana grasa
  • otet (dupa gust)
  • 7-8 boabe de piper
  • sare
  • cateva frunze de patrunjel

Aici gasiti reteta CIORBEI RADAUTENE
Aici gasiti reteta CIORBEI DE BURTA
Aici gasiti reteta CIORBEI DE PUI A LA GREC

Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovul, patrunjelul si telina apoi le spalam. Spalam si ciupercile foarte bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Incingem uleiul in oala in care vom prepara ciorba si adaugam ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea mica. Le calim 1-2 minute doar cat  sa se inmoaie apoi adaugam aproximativ 2 litri de apa. Lasam oala sa fiarba  la foc potivit, acoperita cu un capac. Daca apa scade prea mult  adaugam alta fierbinte.




Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam ciupercile si gogosarul taiate fasii . Piciorusele ciupercilor le vom taia mai subtiri deoarece fierb mai greu.Cand toate legumele sunt fierte adaugam otet si sare dupa gust.Mai lasam sa dea 2-3 clocote si dam oala deoparte.

Intr-un castron batem galbenusurile cu smantana si diluam cu doua polonice de ciorba fierbinte, amestecand continuu cu telul.
Turnam in fir subtire amestecul in oala cu ciorba(amestecam cu telul), apoi adaugam patrunjel tocat. Servim ciorba cu ardei iute ,mujdei de usturoi si painica proaspata.


Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!

Aici gasiti mai multe retete cu SUPE SI CIORBE















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente