10.06.2017

Tort cu trei mouss-uri de ciocolata

Daca iubesti ciocolata, acesta este deserul perfect!


loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar 
  • 150 g faina 
  • 30 g cacao 
  • 50 ml ulei 
  • 70 ml apa
  • o lingurita praf de copt 
  • esenta de rom 
  • un varf cutit de sare
      Mousse de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida  indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 


      Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida  indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 
      Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao 
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita gelatina 
  • 3 linguri apa 
      Glazura:
  • 150 g ciocolata 50%cacao
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
      Decor:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 50 g ciocolata alba
  • cateva capsune



  • Mod de preparare
    Blat:
    Turnam apa clocotita peste cacao ,amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma amestecul de apa si cacao. Le punem treptat peste bezea amestecand usor cu o spatula si la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata scoatem blatul din forma si il lasam la racit
    Mousse de ciocolata alba:
    Lasam gelatina la hidratat in cele 3 linguri de apa rece ,aproximativ 10 minute.Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu 50 ml frisca lichida. Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca ciocolata(fara sa fiarba), amestecand continuu .Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam in sosul de ciocolata fierbinte si amestecam bine,bine.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta.
    Mouss-ul de ciocolata cu lapte si neagra se prepara la fel ca cel prezentat mai sus.




Decor:
Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara.
Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Glazura:
Punem toate ingredientele intr-un vas si le topit pe baie de aburi.
Asamblare:
Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm in folie alimentara si punem primul strat de mousse de ciocolata alba . Nivelam,scuturam putin forma si o dam 10 minute la congelator (crema trebuie sa se intareasca).In acest timp preparam mousse-ul de ciocolata cu lapte.
Scoatem forma din congelator  intindem mousse-ul de ciocolata cu lapte, nivelam si dam din nou forma la congelator.Pregatim  mousse-ul de ciocolata neagra.
Cand s-a intarit si mousse-ul de ciocolata cu lapte intindem si al treilea strat de mousse si asezam blatul racit presand usor. Il insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.  Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou.
Cum il decoram:
Imbracam cu frisca marginile tortului de jur imprejur ,apoi asezam felii de capsune.
Turnam glazura calda in mijlocul tortului si inclinam usor platoul sa se prelinga si pe margini.Decoram cu capsune si pastram tortul la frigider pana la servire.
Mai jos am atasat cateva poze din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete de torturi praparate in bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente