13.06.2017

Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc

Un preparat gustos si hranitor. Noua ne-a placut tare mult si in scurt timp il voi repetea. Sper sa incercati reteta si mai ales...sa fie si pe gustul vostru 💜

Daca probati reteta, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Sursa de inspiratie, aici.  Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite...omul cat traieste invata.


   
   Ingrediente:
  • 300 g spaghete 
   Pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata (amestec) 
  • o ceapa 
  • 4-5 catei de usturoi 
  • un ou 
  • 2 linguri pesmet 
  • cateva fire de marar si patrunjel verde 
  • sare 
  • piper 
   Sos vanatoresc:
  • un morcov 
  • o radacina mica de telina 
  • un ardei gras 
  • o ceapa 
  • 2­-3 ciuperci 
  • o lingura de mustar 
  • o frunza de dafin 
  • o lingura pasta de tomate 
  • 250 vin alb 
  • 50 ml ulei 
  • 300 ml supa sau apa 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de marar si patrunjel 




Mod de preparare
Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoarea mica, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi omogenizam. Cu mainile umezite in apa formam chiftele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit la foc mediu pentru aproximativ 25­-30 de minute.
Cat timp chiftelutele stau in cuptor pregatim sosul. 
Sos vanatoresc: curatam si spalam legumele, le taiem in bucati mai mari si le calim10 minute in uleiul incins.Turnam supa, condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert pana legumele devin moi. Cand sunt gata le lasam la racorit, apoi le pasam cu mixerul vertical pana obtinem un sos fin.
Punem sosul astfel obtinut la fiert impreuna cu vinul, pasta de tomate, mustarul si frunza de dafin. Cand da in clocot adaugam chiftelutele si mai lasam 10 minute sa fiarba. La sfarsit adaugam verdeata tocata.
Fierbem spaghetele in apa sarata( conform indicatiilor de pe ambalaj). Cand sunt fierte le punem intr-o strecuratoare ca sa se scurga, apoi le servim alaturi de chiftelutele cu sos. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu