13.06.2017

Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc


Reteta de inspiratie, Dia Daria💜

loading...
       Ingrediente:
  • 300 g spaghete
       Pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata (amestec)
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire de marar si patrunjel verde
  • sare
  • piper

       Sos vanatoresc:
  • un morcov
  • o radacina mica de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 2­-3 ciuperci
  • o lingura de mustar
  • o frunza de dafin
  • o lingura pasta de tomate
  • 250 vin alb
  • 50 ml ulei
  • 300 ml supa(apa)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel


Mod de preparare
Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoarea mica,usturoiul zdrobit, pesmetul, oul si verdeata tocata marunt.Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umezite in apa formam chiftele ,apoi  le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit la foc mediu, pentru aproximativ 25­-30 de minute.

Cat timp chiftelutele stau in cuptor pregatim sosul.





Sos vanatoresc: Curatam si spalam legumele,le taiem in bucati mai mari si le calim10 minute  in ulei. Turnam supa,condimentam cu sare si piper, acoperim cu capac si lasam la fiert pana legumele sunt moi. Cand sunt gata, le lasam la racorit, apoi le pasam cu blenderul pana obtinem un sos fin.Punem sosul astfel obtinut la fiert impreuna cu vinul,pasta de tomate, mustarul si frunza de dafin. Cand da in clocot adaugam chiftelutele si mai lasam 10 minute sa fiarba. La sfarsit adaugam verdeata tocata.

Fierbem spaghetele in apa sarata( conform instructiunilor de pe ambalaj), apoi le trecem sub jet de apa rece si le servim alaturi de chiftelutele cu sos.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta spaghetelor cu sos de carne.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente