10.06.2017

Saratele cu branza sarata

Rapide, ieftine si gustoase. Merg de minune alaturi de un pahar cu bere rece.


loading...
       Ingrediente
       Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 ml bors sau apa minerala(aproximativ)
  • 125 ml untura topita si racita
  • 100 g telemea
  • un ou

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2lingurita zahar
       In plus:
  • un ou pentru uns
  • seminte de mac



Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu zaharul si o lasam sa se inmoaie.
Cernem faina intr-un bol si  facem o adancitura in mijloc. Adaugam branza data pe razatoarea cu orificii mici, un ou ,drojdia inmuiata si untura topita si racita.Daca branza nu este suficient de sarata putem adauga si putina sare. Incepem sa framantam adaugand treptat borsul, pana obtinem un aluat potrivit de tare care  nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora.
Dupa trecerea timpului de odihna, aprindem cuptorul la foc mediu(180grade).




Impartim aluatul in doua parti egale . Pe blatul de lucru infainat intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.Cu ajutorul unei role zimtate taiem fasii de aluat de 1,5 cm latime.Taiem fasiile in doua, le asezam in tava lasand distanta intre ele ,apoi le ungem cu oul batut si le presaram cu mac. Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana saratelele se rumenesc frumos.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

p.

Articole recente