10.06.2017

Saratele cu branza sarata

Saratelele cu branza sarata sunt o gustare perfecta la orice ora din zi. Sunt fragede si crocante in acelasi timp, sunt ieftine, gustoase si satioase. Merg de minune alaturi de un pahar cu bere sau vin. Recomand cu drag reteta!💜


Daca probati reteta mea de Saratele cu branza sarata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💚.
     
    Ingrediente
    Aluat:

  • 500 g faina 
  • 200 ml bors sau apa minerala(aproximativ) 
  • 125 ml untura topita si racita (am masurat-o cu un pahar gradat) sau 175 g unt gras 
  • 100 g telemea sarata
  • un ou 
  • 25 g drojdie proaspata 
  • 1/2 lingurita zahar 
  • 1/4 lingurita sare sau dupa gust 
    In plus:
  • un ou pentru uns 
  • seminte de mac 

Mod de preparare:
Frecam drojdia cu zaharul ca sa se lichefieze si o lasam deoparte cca 10 minute.  Drojdia prospata se poate inlocui cu un pliculet(7 g) drojdie uscata care se amesteca in faina.
Cernem faina intr-un bol si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam branza data pe razatoarea cu orificii mici, un ou, drojdia lichefiata, untura topita si racita(sau untul moale) si sarea. Incepem sa framantam adaugand treptat bors(apa minerala) pana obtinem un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Nu framantam aluatul prea mult, 5 minute sunt suficiente. Cand este gata, acoperim bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasam aluatul la odihnit un sfert de ora.
Intre timp incingem cuptorul la foc mediu(180°C ).
Impartim aluatul in doua parti egale. Pe blatul de lucru infainat intindem prima  bucata de aluat intr-o foaie de aproximativ 4-5 mm grosime. A doua bucata de aluat va sta in bolul acoperit. Cu ajutorul unei role zimtate sau cutit taiem fasii de aluat de 1,5 cm latime.Taiem fasiile in doua, le asezam in tava lasand distanta intre ele, apoi le ungem cu oul batut si presaram deasupra lor seminte de mac. Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana saratelele se rumenesc usor. La fel procedam si cu a doua bucata de aluat. Servim saratelele cand se racesc, sunt o bunatate. Se pot pastra mai mult de o spatamana intr-o cutie de carton sau o punga de hartie.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/FOIETAJE.







Aici gasiti reteta ALUATULUI FRAGED.

Aici gasiti reteta pentru PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SARATA.

17 comentarii:

  1. Sunt minunate,am să fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot sa inlocuiesc untura cu margarina?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot sa folosesc aluatul la prepararea saratelelor cu ajutorul formei de fonta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot sa inlocuiesc branza cu cascaval?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim7/12/22

    Poar merge bine si cu drojdie uscata, va rog? Daca da, cate grame ar trebui? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur. Un pliculet de 7 grame este suficient.

      Ștergere
    2. Anonim8/12/22

      Multumesc pentru retete,o zi frumoasă

      Ștergere
  6. Anonim23/12/22

    Buna ziua , daca inlocuiesc untura cu untul il topesc si pe acesta ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim16/12/23

    Cat timp se pot păstra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu recomand sa fie pastrate maxim o saptamana, dupa nu mai sunt asa crocante.

      Ștergere