19.06.2017

Dovlecei pane

Simplu, ieftin si tare bun acest preparat. Cu mujdei sau sos tzatziki  si cu painica proaspata mananci pe nerasuflate😃. Recomand cu drag aceasta reteta simpla!


Daca probati reteta mea de Dovlecei pane, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

      
     Ingrediente:
  • 2 dovlecei potiviti ca marime
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • boia
  • sare
  • piper macinat
  • ulei pentru prajit dovleceii







Mod de preparare:
Spalam dovlecii, ii decojim si ii taiem in felii de aproximativ 5-8 mm grosime.
Presaram feliile cu sare si le lasam deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, apoi  le scurgem de zeama.
Tavalim feliile de dovlecel prin faina si le asezam pe un platou fara sa le suprapunem. Batem ouale intr-un castron cu putina sare, apoi adaugam piper si boia dupa gust. Punem pe foc o tigaie cu ulei. Trecem bucatile de dovlecel prin ouale batute si le prajim in uleiul incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata, scoatem bucatile de dovlecel pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Servim dovleceii cu mujdei de usturoi sau cu diferite sosuri. Simplu de facut si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea! Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI




Aici gasiti reteta CHIFTELUTELOR DIN DOVLECEI.

11 comentarii:

  1. Foarte buni.dar pentru cei care nu au probleme de colesterol

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim29/7/21

    Buna seara! Se pot face si fara faina?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela6/7/22

    Sint minunați su ușor de făcut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim20/6/23

    In cuptor de poate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate, dar procedam putin diferit: trecem feliile de dovleac mai intai prin ou, apoi prin faina si din nou prin ou si sle asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt.
      Se introduce tava in cuptor pentru cca 20 de minute, la foc potrivit.

      Ștergere