03.05.2017

Tort Ferrero Rocher

Acest tort Ferrero Rocher l-am preparat cu drag pentru aniversarea zilei de nastere a sotului meu. Pentru aspectul tortului si gust am primit nota 10 cu felicitari💜💜.



Daca probati reteta Tortului Ferrero Rocher  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

      
    Ingrediente
    Blat:

  • 6 oua mari 
  • 7 linguri zahar (175 g) 
  • 4 linguri faina (100 g) 
  • 100 g alune macinate 
  • 2 linguri cacao (50 g) 
  • 4 linguri ulei 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit sare 
    Crema:
  • 300 g unt moale (82% grasime) 
  • 300 g nutella 
  • 400 g ciocolata (55% cacao) 
  • 100 g alune macinate 
  • o fiola esenta de rom
    Pentru insiropat blatul:
  • 250 ml ness preparat si indulcit 
    Decor:
  • bomboane tip Ferrero Rocher 
  • alune 
  • 50 g ciocolata neagra topita intr-o lingurita unt

Mod de preparare
Blat: 

Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. 
Cu telul in forma de para amestecam/batem galbenusurile si adaugam peste ele uleiul lingura cu lingura...le lasam deoparte deocamdata.. Punem albusurile intr-un bol sau in vasul mixerului, presaram sarea peste ele si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine de fiecare data ca sa se dizolve complet. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat amestecul de galbenus si ulei. Cenem faina impreuna cu cacoa si praful de copt si o incorporam in compozite amestecand usor cu telul in forma de para sau o spatula de bucatrie. La final punem alunele macinate. Turnam aluatul intr-o forma rotunda de tort(22cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia, scuturam/trantim usor forma ca sa se aseze compozitia in ea si sa nu fie bule de aer, apoi o punem in cuptorul  preincalzit la foc mediu (180 °C) pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului, si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam blatul in cuptor 5-7 minute si repetam testul. Cand blatul este gata il scoatem din tava cu hartie cu tot si cand se raceste complet il taiem in trei felii. Blatul se poate face si cu o zi inainte, in felul acesta se taie si mai bine.
Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Cum procedam: vom avea nevoie de doua vase/craticioare. Una mai mare in care vom pune apa pana la jumatate si una mai mica in care punem patratelele de ciocolata. Asezam cratita mica peste cea mare...atentie! fundul ei nu trebuie sa atinga apa. Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul la mic si amestecam in ciocolata pana aceasta se topeste. 
Mixam spuma untul moale, apoi adaugam treptat nutella si ciocolata topita si racita. La sfarsit incorporam alunele si aromatizam cu esenta. Punem vasul cu crema pentu aproximativ 20-30 de minute in frigider.
Asamblare:
Impartim crema in trei parti egale.
Punem prima foaie de blat pe un platou, o insiropam cu cateva linguri de ness, apoi intindem o parte din crema peste ea.  Procedam la fel si cu urmatoarele doua foi, apoi la sfarsit acoperim si marginile laterale cu un start subtitre de crema. Ornam tortul cu cateva bomboane tip Ferrero Rocher, alune si ciocolata topita. 
Acest tort se poate servi imediat dupa preparare, iar daca este tinut la frigider trebuie scos cu cel putin o jumatate de ora inainte de servire. Excelent! ❤
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!