13.04.2017

Tort Diplomat (de Pasti)

Un tort simplu si delicios pe care l-am facut acum 2 ani. Nu a fost chiar reusit ca si aspect, dar gustul a fost minunat. Recomand cu drag reteta💜!

Daca probati reteta Tortului Diplomat(de Pasti), va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v- aplacut. Reteta de inspiratie aici. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite...omul cat traieste invata.



    Ingrediente
    Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt (optional)
  • un varf cutit de sare
    Crema:
  • 5 oua mari
  • 300 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml frisca lichida
    Pentru ornat:
  • 250-300 ml frisca lichida batuta
  • bomboane colorate
  • 1 iepuras de ciocolata
  • colorant alimentar verde


Mod de preparare
Blat :

Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine pana acesta se dizolva. Amestecam galbenusurile cu telul adaugand uleiul pus ca la maioneza, dupa care le adaugam treptat in spuma de albus. Aromatizam cu esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda (20 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina(sau punem hartie de copt). Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt). Cand batul se raceste il taiem in doua foi.
Crema:
Mixam ouale cu zaharul, apoi le punem la fiert pe baie de aburi. Amestecam cu telul pana compozitia devine ca o smantana mai groasa. Cand s-au ingrosat, adaugam coaja de portocala, dam deoparte si punem gelatina pe care am hidratat-o timp de 10-15 minute in 150 ml apa rece. Amestecam, lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam 500 ml frisca batuta si mixam pana la omogenizare. Punem si ananasul scurs si taiat in cubulete.
Asamblare:
Imbracam forma in care am copt blatul cu folie alimentara, intindem jumatate din crema, apoi punem o foaie de blat pe care o insiropam cu suc din compotul de ananas.
Asezam restul de crema si cealalta foaie de blat pe care o insiropam la fel. Dam tortul la frigider cateva ore (de preferat peste noapte), apoi il rasturnam pe un platou si scoatem folia cu grija.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. In frisca ramasa adaugam colorant verde alimentar si decoram dupa imaginatie. Deasupra tortului, in mijloc, asezam iepurasul si bombonele de jur in prejurul lui. Delicios! :)
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. 
Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu TORTURI.

.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu