13.04.2017

Friptura frageda de miel (in bait)

Din pacate nu am facut poze din timpul prepararii, insa am vrut din toata inima sa impartasesc  cu voi si aceasta reteta...este o friptura frageda, aromata si delicioasa!



Daca probati reteta mea de Friptura frageda de miel (in bait), va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite!

    Ingrediente
  • 2 pulpe de miel(cca 2,5 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • slaninuta afumata
    Pentru bait:
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml supa de legume sau apa
  • 50 ml ulei de masline (sau vegetal)
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de mustar
  • boia de ardei iute
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:
Carnea se spala, se sterge cu hartie absorbanta, apoi se impaneaza cu bucatele de usturoi si slaninuta.
Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte) intr-un bait obtinut din  vin, supa de legume(apa), ulei de masline sau vegetal, mustar, o capatana de usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin. O intoarcem cel putin o data si pe cealalta parte. Tava cu carne se acopera si se da la frigider.
A doua zi punem  tava in cuptorul preincalzit ...mai intai lasam carnea sa ajunga la temperatura bucatariei, unde o vom lasa aproximativ 2 ore si jumatate la foc moderat. Din cand in cand stropim friptura cu lichidul din tava. Daca friptura incepe sa se arda pe deasupra, punem peste ea o bucata de hartie de copt pe care o sifonam putin in maini. Mai adaugam apa sau vin daca lichidul scade prea mult din tava. Cand este bine patrunsa carnea, scoatem tava  din cuptor, lasam friptura 10 minute la ''odihnit", apoi o putem servi. Frageda si suculenta... bunatate😋!
Mai jos va las si alte retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). 
In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte reteta DROBULUI DE MIEL

Aici gasiti reteta BORSULUI DE MIEL.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).