14.04.2017

Friptura de miel aromata si frageda

O friptura cu o aroma deosebita, frageda si delicioasa. Recomand reteta cu drag! Este cea mai buna friptura de miel pe care am facut-o pana acum!💜💜


Daca probati reteta mea de Friptura de miel aromata si frageda, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata💙.


   Ingrediente:
  • 2 pulpe de miel (aproximativ 3 kg)
  • slaninuta afumata
  • 4 capatani de usturoi
  • 300 ml vin (am folosit roze)
  • 300 ml supa (apa)
  • 50 ml ulei de masline (sau vegetal)
  • amestec de condimente (rozmarin, menta, salvie, tarhon, vegeta de casa)
  • boia
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:
Spalam pulpele de miel si indepartam excesul de grasime. Le tamponam cu hartie absorbanta, apoi facem crestaturi cu cutitul in care introducem slaninuta si o capatana de usturoi curatat si taiat bastonase. Presaram peste carne amestecul de condimente, boia, sare si piper, apoi masam bine. Punem bucatile de carne in pungi si le dam pentru cateva ore (de preferat peste noapte ) la frigider.
Dupa acest timp, asezam pulpele de miel intr-o tava, punem 3 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji, usturoiul la final va fi un deliciu), turnam vinul si supa/apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mic spre mediu pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Din cand in cand stropim friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie, mai adaugam vin sau supa. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam folia ca friptura sa se poata rumeni frumos. Ne va iesi o friptura cu o aroma deosebita, frageda si suculenta. Servim friptura cu garnitura/salata preferata. Bunatate😋😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu mancaruri CARNE/PESTE.






10 comentarii:

  1. Arată minunat cred ca si gustul este pe măsură! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult! Da, friptura a fost delicioasa!

      Ștergere
  2. Super reteta! Friptura arata delicios! 😍

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim7/4/23

    Arata fff bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim18/4/24

    Da , felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim19/4/24

    Am să încerc și eu această friptură. Arată superbă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, astept sa imi spunei cat de mult v-a placut.

      Ștergere