27.01.2017

Tort After Eight(cu ciocolata si menta)

Un desert fin, racoritor si foarte bun. Am preparat acest tort de Anul Nou(2017) si musafirii mei au fost foarte incantati💚.
Daca probati reteta mea de Tort After Eight, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

     Ingrediente
     Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
     Crema:
  • 750 ml smanana naturala pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 7 linguri sirop de menta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • colorant verde alimentar(optional)
     Decor:
  • ciocolata After Eight
  • pasta de zahar verde
     Sirop:

Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea devin ca o crema. Adaugam mierea, esenta de vanilie, laptele si uleiul. Mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu grisul si cacaoa, apoi le incorporam in crema de galenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor cu o spatula in compozitia de galbenusuri. Tapetam o forma rotunda 24 cm diametrul(o cratita am folosit eu) cu hartie de copt, turnam compozitia, nivelam si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca blatul este copt. Cand este gata, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca.
Crema: punem gelatina la hidratat pentru 10-15 minute in cele 3 linguri de apa rece. Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un vas si o amestecam cu 200 ml frisca lichida. Asezam vasul pe foc mic si lasam doar cat sa se topeasca ciocolata (fara sa fiarba), amestecand continuu. Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde (fara sa fiarba), apoi o adaugam in sosul de ciocolata fierbinte. Omogenizam. Lasam sa se raceasca si sa ajunga la temperatura camerei, apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta(frisca trebuie sa fie foarte rece cand o mixam). Spre sfarsit adaugam lingura cu lingura siropul de menta si mixam la viteza mica dupa fiecare lingura.
Sirop: amestecam apa cu siropul de menta.
Asamblare: asezam blatul pe un platou, punem un inel al unei forme detasabile in jurul lui si il insiropam. Oprim 4-5 linguri din crema, iar restul o turnam peste blat. Dam la frigider 2-3 ore sau pana aceasta se intareste.
Dupa acest timp, scoatem tortul si indepartam inelul. 
Crema oprita o intindem pe marginile tortului, de jur imprejur, acoperind in intregime blatul.
Ornam pe margini si deasupra tortului cu bucati de ciocolata si pasta de zahar, dupa imaginatia fiecaruia. Delicios... si frumos, nu-i asa?😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu TORTURI.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu