13.12.2016

Ciulama de inimi si pipote de pui




Gustoasa si satioasa…o servim neaparat cu mamaliguta  :)


Ingrediente:

1 kg inimi si pipote de pui

o ceapa

un morcov

2 linguri  faina

4-5 linguri ulei

o frunza de dafin

sare (vegeta)

piper

cateva fire de patrunjel.







Mod de preparare:

Curatam inimile si pipotele si le spalam bine in apa rece.Le punem intr-o oala la fiert in 2 litri de apa impreuna cu morcovul si  ceapa curatata. Adaugam frunza de dafin si un praf de sare.Lasam sa  fiarba la foc mic, adunand spuma care se formeaza.Cand inimile si pipotele sunt fierte le scoatem din oala si indepartam ceapa,morcovul si frunza de dafin. Strecuram supa rezultata si o lasam deoparte.

Punem intr-o cratita uleiul la incins ,apoi adaugam faina si amestecam .Turnam supa treptat, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri ,adaugam pipotele si potrivim gustul de sare(vegeta) si piper. Mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute,inchidem focul si  adaugam patunjel verde tocat. Sa va fie de folos!

 Pentru mai multe retete delicioase, click aici .













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente