20.11.2016

Negresa rapida de post

Chiar daca este de post, este una dintre cele mai bune prajituri. Iti ia foarte putin timp pana o pregatesti, maxim 10 minute, iar rezultatul este unul delicios. Si ieftina si buna.💜💛


Daca probati reteta mea de Negresa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
     

    Ingrediente:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar 
  • 1 cana apa plata sau minerala/sifon 
  • ½ cana ulei 
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos(optional) 
  • 4 linguri gem de prune(sau orice gem) 
  • 3 linguri cacao 
  • 100 g stafide 
  • o sticluta esenta de rom 
  • un pliculet praf de copt sau o lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit de sare 

Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava (dimensiunea 24x24 cm am avut eu) cu hartie de copt. Daca folositi o tava mai mare, mariti cantitatile ingredientelor. Avem nevoie de o cana cu volumul de 250 ml...cu ea vom masura apa, uleiul, faina si zaharul.
Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand: apa, uleiul, sarea, esenta, gemul si nuca de cocos. Amestecam cu telul dupa fiecare ingredient.
Cernem faina cu cacao si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Daca folosim bicarbonat de sodiu il stingem in putin otet sau zeama de lamaie si il punem in castron odata cu apa si uleiul.
Amestecam bine cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Turnam aluatul in tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Facem tesul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca prajitura este coapta: infigem o scobitoare in mijlocul negresei si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este coapta. Cand este gata, lasam prajitura sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot si o punem pe un gratar sau pe un tocator. Cand se raceste, o pudram cu zahar, apoi o portionam. si o mancam cu mare pofta😊.  Un desert simplu si tare bun aceasta Negresa de post.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.








26 de comentarii:

  1. Anonim24/11/16

    Este foarte buna si as adauga, cu cat mai mult gem punem, cu atat iese si mai buna. Este indicat un gem cu fructe mai intregi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bună a ieșit! Mulțumesc frumos pentru rețetă! Aici găsesc multe rețete foarte bune,care le iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc am preprato...este f buna..fara oua
    SALUTARI DIN ISRAEL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pup, o zi frumoasa. Ma bucur ca v-a placut :)

      Ștergere
  4. Foarte buna.in perioada postului o pregătesc mereu!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O fac de peste 20 de ani,in post,dar cu nuca macinata in locul gemului.Abia astept s-o fac pe asta acum,e mult mai interesanta si arata superb !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru vizita si comentariu. Astept sa imi spui cum ti-a iesit negresa facuta dupa reteta mea :)

      Ștergere
    2. Anonim16/11/23

      Eu o sa o încerc dar cu pudra de roscove în locul la cacao.

      Ștergere
    3. Super. Astept sa imi spui cum ti-a iesit.

      Ștergere
  6. Anonim1/8/22

    F buna! Voi incerca si pe cea cu ciocolata😍

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim1/8/22

    Foarte buna multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecierti.

      Ștergere
  8. Anonim18/3/23

    Mulțumesc mult 😘🫶

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim31/3/23

    Delicios dragă Gicuța!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim9/8/23

    Excelent, merci frumos! 💥

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim16/11/23

    Mulțumesc frumos, sunteți preferata mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu prntru aprecieri. Te imbratisez cu drag❤

      Ștergere
  12. Anonim16/11/23

    Am facut prajitura cu mar,a iesit foarte buna,multumesc pt.retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, ma bucur tare mult ca v-a placut. O zi minunata sa ai!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).