14.11.2016

Cuib de viespi

Foarte bune la micul dejun cu o cana cu lapte, si nu numai 😘



loading...


      Ingrediente
      Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • o lingura untura solida (optional)
  • un cub drojdie
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

      Umplutura :
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 g nuci tocate
      Sirop :
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • o sticluta esenta de rom


Mod de preparare :
Aluat: punem la inmuiat drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina,amestecam si o lasam la dospit.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat  sa se topeasca.Cand zaharul s-a topit dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie,praful de sare si coaja de lamaie.
Intr-un castron cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Punem ouale si drojdia dospita.Amestecam si turnam laptele cu zaharul topit. Transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul si untura. Framantam aproximativ 15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Punem din nou aluatul in castron,acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem intr-o foaie  dreptunghiulara de cca 1cm grosime.




Umplutura: Mixam untul moale cu zaharul si il intindem peste foaia de aluat.
Presaram nucile tocate si rulam foaia strans, pe latura mare. Taiem rondele cu un cutit bine ascutit si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(cu distanta intre ele).Mai lasam la crescut 30 de minte, dupa care dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 35-40 de minute. Cu un 10-15 minute inainte de a le scoate din cuptor le pensulam bine cu cu siropul(apa se pune intr-o craticioara pe foc cu zaharul si se fierbe 2-3 minute. Se da deoparte si se adauga esenta de rom.)
Cand se rumenesc frumos le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca. Sunt bune si calde si reci. Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente