10.07.2016

Friptura de pasare cu sos si garnitura de orez

Sos delicios si aromat cu usturoi, carnita frageda alaturi de garnitura de orez pufos si gustos. Gustul copilariei!💚💚💚


Daca probati reteta mea de Friptura de pasare cu sos si garnitura de orez sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💜.

 
    Ingrediente:
  • 750 g carne de pasare( am folosit o pulpa si 1/2 piept de curca)
  • o cana suc de rosii
  • 5 catei de usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de patrunjel 
    Pentru orez:
  • o cana orez(cana de 250 ml)
  • 3 ½ cani supa de pasare sau de legume
  • 3-4 linguri ulei
  • piper macinat
  • sare
  • vegeta (am folosit de casa)
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare Friptura cu sos:
Am pus carnea spalata si portionata intr-o oala cu apa si am fiert-o pana s-a patruns pe jumatate. Am inlaturat spuma care s-a format. Daca folositi carne din comert sariti peste acest pas. Puneti carnea intr-un vas care va merge in cuptor, adaugati o cana cu apa si procedati cum am descris mai jos.
Cand a fost gata, am scos carnea si am pus-o intr-un vas. Am turnat supa din care a fiert cat sa o acopere. Am pus o frunza de dafin si am dat vasul la cuptor. Am lasat pana carnea s-a fragezit si lichidul a scazut aproape de tot, apoi am adaugat sucul de rosii.  Am condimentat cu sare, piper macinat si boia, apoi am pus usturoiul zdrobit. Am mai lasat vasul la cuptor pana sosul a mai saczut si s-a ingrosat putin. La sfarsit am presarat cateva fire de patrunjel tocat.
Orez:
Am incins cele 3 linguri de ulei intr-o cratita si am adugat orezul spalat(sau nu) si scurs de apa. Am amestecat si l-am calit 1-2 minute, apoi am adaugat 2 cani cu supa de pasare. Am lasat sa dea in clocot si am dat cratita la cuptor la foc mediu. Cand orezul a absorbit aproape tot lichidul din jurul lui am adaugat si restul de supa (fierbinte) si am condimentat cu sare, vegeta si piper macinat.
Am lasat sa se umfle si sa se patrunda bine orezul, apoi am oprit cuptorul si am presarat deasupra orezului patrunjel verde tocat. L-am mai lasat sa stea in cuptor 5- 10 minute, dupa care l-am servim alaturi de fripturica cu sos. Delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



















Aici gasiti reteta pentru CIORBA DE PUI A LA GREC.
 Aici gasiti reteta pentru GOGOSI.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!