28.06.2016

Tort Diplomat- Mos Craciun

Nu este perfect ca si aspect, insa este delicios :) Il puteti prepara oricand, si orna dupa preferinta si ocazie😊.

   
     
Daca probati reteta mea de Tort Mos Craciun, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

       
     Ingrediente:
  • 5 oua 
  • 250 g zahar 
  • 200 g piscoturi 
  • 500 ml frisca lichida 
  • o cutie mica compot de ananas 
  • 2 plicuri gelatina granule 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • coaja de portocala (optional) 
  • 150 ml apa 
     Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida 
  • colorant rosu 
  • jeleuri rosii si negre 



Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi le punem la fiert pe baie de aburi. Lasam sa fiarba pana amestecul se ingroasa ca o smantana. In acest timp amestecam continuu. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine cu telul. Cand se raceste complet  cu mixerul la viteza mica incorporam treptat 500 ml frisca batuta. La final punem ananasul taiat in cubulete( scurs de zeama) si amestecam cu o spatula sa se repartizeze uniform.
Tapetam o cratita/vas(cu capacitatea de 3 litri) cu o punga de plastic (folie) si turnam jumatate din crema, apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot. Peste piscoturi turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru aproximativ 4 ore. Dupa acest timp, rasturnam tortul pe un platou.
Cum decoram:
Batem frisca, luam 3 linguri din ea, le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant ca sa obtinem o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol punem 5 linguri de frisca si adaugam colorant pana ajungem la nuanta de rosu dorita. Acum cand avem totul pregatit incepem sa-l conturam pe Mos Craciun. Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru, iar nasul din jeleu rosu. Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura. Cand tortul este gata il dam la 
frigider si il servim in ziua de Craciun. Craciun fericit sa aveti, dragii mei!❤
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI.









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu