02.06.2016

Placinta cu iaurt

Placinta asta a devenit desertul preferat al familiei mele.Se face super usor, este ieftina si tare buna.
loading...


     Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg de iaurt gras
  • 7 oua mari
  • o cana (250 ml) rasa cu zahar
  • 150 g stafide

  • 1-2 linguri cu gris
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns foile (aproximativ 100 ml)
  • esenta de rom (pentru hidratat stafidele)




Mod de preparare:
Am spart ouale intr-un castron incapator si le-am mixat cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat  iaurtul, grisul  si coaja de lamaie si le-am amestecat bine.
Am tapetat o  tava(35x25x6 cm) cu hartie de copt si am asezat jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei.Tava mea a fost mai mica decat dimensiunea foilor, asa ca le-am incretit putin .




Am turnat compozitia de iaurt si oua, am presarat stafidele hidratate in rom si am acoperit cu celelalte foi unse si ele cu ulei.
Am dat tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-45 minute ,pana placinta s-a rumenit  usor. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor ,am acoperit-o  cu un prosop curat , usor umezit si am lasat-o sa se raceasca.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Anonim11/12/16

    Am inlocuit traditionala pasca cu aceasta placinta! De fiecare data am impresionat musafirii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim25/6/17

      e buna o fac si eu de ceva timp

      Ștergere

});

p.

Articole recente