02.06.2016

Placinta cu iaurt

Aceasta placinta a devenit desertul preferat al familiei mele. Se face super usor, este ieftina si tare buna. Recomand cu drag sa o faceti si voi❤!



Daca probati reteta mea de Placinta cu iaurt  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta(400 g)
  • 1 kg de iaurt gras
  • 7-8 oua mari
  • ¾ cana cu zahar
  • 150 g stafide(optional)
  • 2 linguri cu gris
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru uns foile (aproximativ 100 ml)





Mod de preparare:
Prima data aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Punem intr-o tava(35x 25x 6 cm) hartie de copt avand grija sa imbracam si peretii acesteia. Pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Daca doriti sa folositi stafide le puteti pune inainte la hidratat cu esenta de rom(cam o lingura), dar nu este obligatoriu. Eu cateodata le-am inmuiat, cateodata nu. Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam cu zaharul si sarea pana acestea incep sa se albeasca si cresc in volum. Zaharul il masuram cu o cana cu volumul de 250 ml. Daca doriti ca placinta sa fie mai dulce puteti adauga zahar in plus. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul si grisul, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Asezam in tava jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei. Daca sunt mai mari decat tava le incretim pana ajung la dimensiunea ei. Daca se intampla ca foile sa fie rupte sau sa se rupa, nu este nicio problema...le asezati in tava asa cum puteti, doar sa fie in strat cat de cat uniform. Peste foi turnam compozitia de oua si iaurt, apoi presaram stafidele si acoperim totul cu celelate foi unse intre ele cu ulei. Ungem si foaia de deasupra, apoi intepam placinta in 4-5 locuri cu o scobitoare sau o frigaruie din lemn. Placinta se poate face si in mai multe straturi. Adica puneti 3 foi unse intre ele cu ulei, apoi turnati din compozitia de oua si iaurt, iarasi 3 foi si iar compozitie...pana terminati foile si compozitia. 
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu placinta din cuptor si o acoperim cu un prosop curat si usor umezit, apoi o lasam sa se raceasca. O portionam cand se raceste si o servim cu mare pofta ca-i tare buna😋.
Varianta II:
Procedam la fel cum am scris mai sus, doar ca inainte de a pune placinta in cuptor turnam deasupra ei un amestec format din 2 oua batute cu o lingura cu zahar si o cana cu lapte.  Este frageda, aromata , satioasa si tare gustoasa😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Urmatoarele doua fotografii sunt cu placinta varianta ll.

Aici gasiti reteta pentru PLACINTE POALE IN BRAU.

42 de comentarii:

  1. Anonim11/12/16

    Am inlocuit traditionala pasca cu aceasta placinta! De fiecare data am impresionat musafirii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bestial de bine......Zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb am sa o fac sieu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Reteta este foarte buna si usor de facut, ti-o recomand cu drag!

      Ștergere
    2. Anonim29/5/22

      Foarte buna! Mulțumesc!

      Ștergere
  4. Foarte buna si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super bună. Este una din placintele favorite. Mulțumim doamna Gicuța.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fac de mulți ani plăcintă de iaurt, dar îmi fac singura și foi. Nu îmi place cele de cumpărat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca iese buna si cu foi facute in casa :)

      Ștergere
  7. Anonim16/2/21

    Buna, Gicuta!!! Iti urmaresc blogul cu incantare!!! Tot ce faci este minunat!!! As dori sa stiu cat de gras trebuie sa fie iaurtul pentru aceasta placinta!!! Este de ajuns daca are 3,5% grasime sau trebuie si mai gras!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca imi urmaresti retetele. Da, un iaurt cu 3, 5 grasime este perfect pentru aceasta reteta. Te imbratisez cu drag, o zi buna!

      Ștergere
  8. Sesizorului nu i prea place cu foi dincomert,am sa- ncerc sa o fac ,arata foarte apetisant! Mulțumim! Și spor va dorim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa imi spui daca i-a placut :) O zi minunata!

      Ștergere
  9. Am facut o azi pt a doua oara ,dupa reteta dvs,pot spune ca a devenit preferata mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca este si pe gustul vostru. O zi frumoasa sa aveti!

      Ștergere
    2. Anonim28/5/22

      Arată foarte bine,am să încerc și eu.

      Ștergere
    3. Multumesc frumos. Iti recomand reteta cu incredere! :)

      Ștergere
  10. Imi dau seama că este foarte bună numai din prezentarea ingredientelor și a modului de preparare. Să îmi cumpăr toate cele necesare, doar ce nu am, și să trecem la treabă! O duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Astept sa imi spui cum ti-a iesit. O saptamana minunata a ai!

      Ștergere
  11. Foarte bine arata si sigur gustoasa.neaparat o sa o fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Silvia! Astept sa imi spui cat de mult v-a placut.

      Ștergere
  12. Foarte buna! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi buna!

      Ștergere
  13. Anonim29/5/22

    Mulțumesc pentru rețetă
    Foarte bine arată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecierei. O zi minunata sa ai.

      Ștergere
  14. Anonim9/7/22

    Bună ziua! E bestiala reteta, am făcut o de mai multe ori. Vreau sa intreb ceva, oare cu lapte acru, prins, de vaca, va ieși?
    Va mulțumesc, dna Gicuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur ca v-a placut. Se poate folosi si lapte acru, gras, doar ca trebuie dublata cantitatea de gris. O zi buna!

      Ștergere
  15. Anonim10/7/22

    Mulțumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag. Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri.

      Ștergere
  16. Multumesc frumos, o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim24/3/23

    Mulțumesc stimată doamnă, să aveți un sfârșit de săptămână minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, un safarsit de saptamana frumos sa aveti si voi!

      Ștergere
  18. Anonim21/10/23

    Am făcut-o de mai multe ori ! Foarte ușor și rapid de realizat . Foarte gustoasă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Adevarat, este o placinta delicioasa si usor de facut. O zi frumoasa!

      Ștergere
  19. Anonim25/10/23

    Minunată! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).