... ... ){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-78037107-6'); Chec aperitiv cu praz si telemea - Bunătăți din bucătăria Gicuței

25.05.2016

Chec aperitiv cu praz si telemea

Prepararea lui dureaza doar cateva minute, contine ingrediente ieftine si rezultatul este unul delicios. Recomand cu drag si aceasta reteta, simplu de facut si tare buna!😊 


Daca probati reteta mea de Chec aperitiv cu praz si telemea  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

    Ingrediente:
  • 2 fire de praz(200 g) 
  • 200 g telemea 
  • 2 morcovi 
  • 1/2 bucata de ardei gras, rosu 
  • 7-8 linguri cu faina 
  • un ou 
  • 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 
  • piper macinat 
  • un varf cutit de sare
  • 1 lingurita praf de copt 
  • ½  legatura marar verde



Mod de preparare:
Curatam morcovii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa si un varf cutit de sare. Cand sunt fierti ii scoatem, ii lasam sa se raceasca, apoi il taiem in cubulete.
Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie. Vom folosi doar partea alba a prazului. Presaram un praf de sare. Dupa ce se inmoaie, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna. Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita  ca sa se raceasca compozitia. Cand se raceste punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita si branza sfaramata. Amestecam cu lingura, condimentam cu piper macinat si adaugam mararul tocat. Incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.
Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu(180
°C) pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma, apoi il scoatem, il feliem si il putem servi. Simplu de facut si tare bun!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!