11.04.2016

Placinte "Poale-n brau”

Placinte pufoase, fragede si aromate. Cine nu le-a facut pana cum, trebuie neaparat sa se apuce de treaba...sunt delicioase😋!



Daca probati reteta mea de Placinte Poale-n brau  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente
    Aluat:

  • 500 g faina 
  • 1 pliculet(7 g) drojdie uscata sau 25 g proaspata 
  • 150 g zahar 
  • 2 oua 
  • 250 ml lapte 
  • 80 g unt 
  • 50 ml ulei 
  • o lingurita coaja de lamaie 
  • un varf cutit de sare 
    Umplutura:
  • 400 g branza de vaci 
  • 2 linguri smantana grasa 
  • 2 oua 
  • 100 g zahar 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 50 g stafide 
  • esenta de rom 
  • 2 linguri cu gris 
  • un praf de sare 
     Pentru uns:
  • un ou 


Mod de preparare
Aluat:

Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut(o lasam 10-15 minute) sau o amestecam in faina cerunta...cititi instructiunile de pe ambalaj.
Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu zaharul si sarea. Cand zaharul se dizolva, dam craticioara deoparte si lasam amestecul sa se racoreasca(sa devina doar caldut).
Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja rasa de lamaie.
Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.
Cernem faina
(tip 000) intr-un castron mare, facem o adancitura in mijlocul ei si turnam amestecul de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.
Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam 10-15 minute adugand treptat si restul de ulei si unt. Trebuie sa ne iasa un aluat neted, nelipicios.
Punem aluatul din nou in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul  sau si mai mult.
Umplutura:
Amestecam branza de vaci(sa fie bine scursa) cu smantana, ouale batute cu furcuita, zaharul, grisul, un varf cutit de sare si stafidele inmuiate in rom. 
*
Transferam aluatul dospit pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata, cam de 1 cm grosime pe care o taiem in 16 patrate. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din amestecul de branza. Il impaturim pe fiecare in forma de plic adunand marginile spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt( am folosit tava de la aragaz), si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dupa acest timp ungem placintele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit (180°C) pentru 35-40 de minute  sau pana placintele se rumenesc frumos. Cand sunt gata, scoatem tava cu placintele din cuptor, lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem servi. Sunt absolut delicioase❤!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z






5 comentarii:

  1. Apreciez foarte tare adpectul barem straduinta dvs este molipsitoare..va multumesc ca ne invatati asa de usor si repede

    RăspundețiȘtergere
  2. Apreciez foarte tare adpectul barem straduinta dvs este molipsitoare..va multumesc ca ne invatati asa de usor si repede

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim22/7/23

    De câțiva ani fac ac plăcintă și toți cei care au mâncat au dat nota maxima.Multumresc!!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu mare drag, ma bucur ca va place. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere