11.03.2016

Scovergi




Scovergi pufoase si gustoase....ca in copilarie <3


loading...


     Ingrediente:
    • 500 g faina
    • 350-400 ml apa
    • un cub drojdie(25g)
    • 2 linguri zahar
    • o lingura untura solida (sau 2 linguri ulei)
    • 1/2 lingurita sare




           Pentru prajit:

      • 1/2 l ulei



        Mod de preparare:
        Punem drojdia la inmuiat in putina apa calduta.
        Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
        Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata.
        Incepem sa framantam adaugand cate putina apa. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare.



        Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(aproximativ 15 minute).
        Il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.aproximativ o ora).
        Cand aluatul a crescut il impartim in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile, pana ajung la dimensiunea tigaii in care le vom praji.






        Punem uleiul la incins si prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti.
        Sa va fie de folos!

        Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














        loading...

        loading...

        Niciun comentariu:

        Trimiteți un comentariu

        });

        p.

        Articole recente