13.03.2016

Prajitura Fanta

 
Simpla,buna si de mare efect….zic eu !



loading...


      Ingrediente
      Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar 
  • 4 linguri faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • un pliculet praf de copt 
  • un varf cutit de sare


      Crema: 
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos de la Lidl) 
  • 200 g unt 82% grasime 
  • 200 g zahar pudra 
  • o fiola esenta de vanilie 
      Glazura: 
  • 2 plicuri budinca de vanilie 
  • 800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale) 
  • 5 linguri zahar 

Aici gasiti reteta de PIERSICUTE
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA ''SUMEGI''

Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul doar cat sa se omogenizeze(1-2 minute). Adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza.Cu ajutorul unei spatule(lingura) incorporam faina cernuta si amestecata cu cacaoa si praful de copt, Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de rom. Amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Cand blatul este copt il lasam la racit.




Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta. Mixam pana se omogenizeaza. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore.
Glazura:
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de lapte folosim 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema.Dam din nou prajitura la frigider pentru cel putin doua ore dupa care o portionam.Servim prajitura alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete CU DULCIURI















loading...
loading...

3 comentarii:

  1. Anonim1/1/17

    Nu arata doar bine,arata excelent! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim17/11/17

    va rog frumos spuneti-mi cum sa o tai asa frumos sa nu se impreuneze cremele,am facut o data si am ramas total dezamagita la taiat :(((

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente