24.03.2016

Macrou cu sos de rosii la cuptor

   Simplu de preparat, aromat si extrem de gustos.🌝



loading...


     Ingrediente:
  • 4 bucati macrou
  • 3 rosii (puteti folosi rosii din conserva)
  • 3 cepe 
  • 1/2 capatana usturoi 
  • o lamaie 
  • zeama de la o lamaie 
  • o lingura pasta de ardei 
  • o frunza de dafin 
  • busuioc uscat 
  • sare 
  • piper 
  • 30 ml ulei 
  • 100 ml vin alb
  • o legatura patrunjel


Mod de preparare:

Curatam pestele de intestine si indepartam capetele ,cozile si aripioarele.
Il spalam  bine cu apa rece,il tamponam cu prosoape de hartie  apoi il condimentam sare si piper.
Il stropim cu zeama de lamaie si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Intre timp , punem  uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
Dupa 2-3 minute adaugam rosiile decojite si taiate cubulete.
Le calim impreuna putin si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb.
Punem  frunza de dafin ,busuiocul , sare si piper.
Lasam sa dea cateva clocote, dupa care  transferam sosul intr-o tava.




Asezam pestele peste sos si dam tava la  cuptorul preincalzit  la foc mediu.
Cat pestele sta la  cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava
Il lasam la cuptor aproximativ o ora,o ora si un sfert,pana se rumeneste frumos.
Cu 5-10 minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

7 comentarii:

  1. Anonim24/4/16

    Imi ploua ingura cand vad asa bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador macroul in cuptor!Îl voi incerca si pe ăata. Mulțumesc mult de idee!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim8/4/17

    O rețetă minunată și a-ți explicat pas cu pas foarte bine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru apreciere si pentru vizita ! Te pup, o noapte linistita !

      Ștergere

..

Articole recente