27.03.2016

Drob de pui in aluat de foietaj

Acest drob de pui in aluat de foietaj este printre retetele noastre favorite. Arata bine, este delicios si satios si ll putem face oricand fara sa fie vreo sarbatoare. Recomand reteta cu mult drag! 💕




Daca probati reteta mea de Drob de pui in aluat foietaj  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente:
  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • cate ½ ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi
  • 3 legaturi ceapa verde sau 2 cepe uscate
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute(optional)
  • 50 g unt+1 lingura ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:
Spalam ficateii in apa rece, apoi apoi ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere cu 2-3 degete. In timp ce ii spalam verifcam fiecare bucata de ficatel ca sa nu aiba punguta cu fierea...in caz ca are, o vom indeparta cu mare atentie ca sa nu se sparga. Lasam ficateii sa fiarba 10- 15 minute.
La fel procedam si cu pieptul de pui.
Cand ficateii si pieptul de pui sunt fierti ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs si racit.
Dupa ce se racesc, jumatate din ficatei si pieptul de pui o trecem prin masina de tocat, iar cealalta jumatate o taiem in cubulete.
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si ardeiul, apoi le tocam marunt cu cutitul.
Punem untul si uleiul intr-o cratita si cand se incinge adaugam legumele taiate. Le calim 3-4 minute sau pana se inmoaie putin. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc legumele le amestecam cu ficateii si pieptul de pui, apoi adaugam cele 5 oua batute cu furculita. Condimentam cu sare, piper macinat si boia dupa gust.
Intindem putin aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o tava/forma...eu am folosit un vas termorezistent cu dimensiunea de 23 x 13 x 7 cm. Putei folosi o forma mare de cozonac.
Lasam foaia de aluat mai mare ca sa cada peste marginile tavii. Asezam jumatate din compozitia de drob, punem ouale fierte si taiate cubulete, apoi acoperim cu restul de compozitie. Taiem marginile aluatului in fasii de cca. 1 cm latime, apoi le unim una peste cealalta deasupra compozitiei. Ungem deasupra aluatul cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu( 180°C ) pentru aproximativ o ora sau pana aluatul se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem tava cu drobul din cuptor si il lasam la racit. Feliem drobul dupa ce se raceste complet. Bunatate😋😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru DROB DE PUI CU CIUPERCI.


6 comentarii:

  1. Anonim10/4/23

    Felicitări ! Sănătate ! Multumire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim11/4/23

    Bun dar tava e prea larga trebue una mai ingusta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pe asta am folosit-o, dar este buna si una mai ingusta.

      Ștergere
  3. Anonim11/4/23

    Ouăle nu se pot pune jumătăți sau chiar întregi? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Cum sa nu, se pot si jumatati , dar si intregi . O zi frumoasa!

      Ștergere