23.02.2016

Trigoane cu telemea

Sunt simplu de facut si sunt mult mai ieftine si bune ca cele din patiserie. Se pot umple si cu mere sau gem amestecat cu nuca.😉  

Daca probati reteta mea de Trigoane cu telemea, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


      Ingrediente:
  • un aluat foietaj (450 g) 
  • 200 g telemea 
  • un galbenus 
     Pentru uns: 
  • un galbenus

Mod de preparare:
Dezghetam aluatul la temperatura camerei sau il lasam de seara in frigider.
Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus.
Intindem aluatul foarte putin, doar cat sa-l indreptam, apoi il taiem in 9 patrate.
In mijlocul fiecarui patrat punem cate o lingurita din amestecul de branza si galbenus, apoi ungem cu galbenus batut pe margini.
Pliem pe diagonala pentru a obtine un triunghi si lipim marginile presandu-le cu lingura sau cu o furculita.
Asezam tirunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus.
Dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura medie de 180-190°C pentru aproximativ 20 de minute sau pana trigoanele se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem din tava, le asezam pe un platou si cand se racoresc le putem servi. Simplu de facut si tare 
 bune, nu-i asa?😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos)....in felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/FOIETAJE.


4 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!