22.02.2016

Tort de mere intregi

      Un tort delicios,prezentabil si usor de preparat.Bun pentru orice ocazie.


loading...
      Ingrediente:
  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana de nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • 1 lingurita scortisoara


      Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
     Decor(optional):
  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar



Mod de preparare:
Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii acesteia cu zaharul ars .
Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit (foc mediu) pentru aproximativ 15 minute, pana merele se inmoaie .
In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat.
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu sarea  pana obtinem o spuma tare.
Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand dupa fiecare pana se topeste .
Batem galbenusurile cu cele patru linguri de ulei .
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.




Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt iar la sfarsit punem stafidele si coaja de lamaie.
Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita din cuptor si le umplem cu nuca  amestecata cu gemul de gutui. Presaram scortisoara peste ele si turnam uniform compozitia de blat. Reintroducem cratita in cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos.
Cand este gata scoatem cratita cu tortul din cuptor si  trecem cu un cutit de jur imprejurul lui ca sa-l dezlipim de margini. Punem un platou deasupra s-l rasturnam. Lasam cratita peste el vreo 20 de minute ca tot siropul sa patrunda in blat.
Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente