22.02.2016

Tort de mere intregi


Un tort delicios,prezentabil si usor de preparat.



loading...


    Ingrediente:

  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana de nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • o lingurita scortisoara
    Pentru caramelizat:

  • 6 linguri de zahar
    Blat:


  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare

   Decor(optional):

  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar

Mod de preparare:
Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars .Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute, pana merele se inmoaie bine.

In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat: Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.




Cand merele s-au inmuiat le umplem cu nuca  amestecata cu gemul de  gutui, presaram scortisoara peste ele, turnam uniform compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos. Rasturnam tortul pe un platou si scoatem cratita dupa ce se racoreste putin (10-15 minute).
Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar.Sa va fie de folos!

Daca doriti sa vedeti si alte retete,dati click aici.
















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente