29.02.2016

Tarta frageda cu dovleac

O tarta frageda ce se poate prepara si cu alte tipuri de umpluturi. Are aspect placut si este delicioasa. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta si sa fie si pe gustul vostru😍.
Daca probati reteta mea de Tarta fragde cu doveac sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

   Ingrediente
   Aluat:

  • 350 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 6 linguri cu apa l 
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  Umplutura:
  • 500-600 g dovleac ras, calit si indulcit dupa gust sau 700-800 g mere

Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt. Facem o adancitura in mijlocul ei si punem oul, zaharul, untul si sarea. Framantam adaugand apa treptat la temperatura camerei. Framantam rapid doar pana aluatul se aduna intr-o bila..nu insistam mai mult. In functie de calitatea/umiditatea fainii se poate reduce sau mari cantitatea de apa. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare pe care il vom inveli intr-o folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.
Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior.
Luam 2/3 din aluatul racit si il intindem intr-o forma rotunda...eu l-am intins pe o folie alimentara.  Il rasturnam" intr-o forma de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Presam/ridicam aluatul si pe peretii formei, apoi taiem surplusul.
Punem umplutura de dovleac sau mere si o netezim. Intindem cu sucitorul si restul aluatului(grosima de aproximativ 0,5 cm), apoi il taiem in fasii cu o rola zimtata. Asezam fasiile deasupra umpluturii sub forma de grilaj. Punem tava cu tarta in cuptorul preincalzit la foc mediu( 180 
°C)  pentru aproximativ 40 de minute sau pana tarta se rumenese usor deasupra. Cand ste gata, lasam tarata sa se racesaca in tava, apoi o scoatem cu atentie ca este frageda. O portionam si o putem servi...este tare buna😋! 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu