29.02.2016

Prajitura Lamaita
















O prajitura simpla si gustoasa care ti se topeste in gura...o prajitura cu dor de copilarie.


Ingrediente
Aluat:
cca 700 g faina
3 oua
9 linguri zahar pudra
9 linguri ulei
9 linguri lapte
2 pliculete zahar vanilat
un praf de sare
o lingurita amoniac
Crema:
300 g unt 82% grasime
8 linguri faina
8 linguri zahar
un litru lapte
o fiola esenta de vanilie
coaja si sucul de la o lamaie

Mod de preparare
 Aluat:
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Am adaugat uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Am inceput sa adaug faina si sa amestec, la inceput cu o lingura apoi am framantat cu mana. Am pus faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare.Cand aluatul nu s-a mai lipit de maini, l-am lasat la odihnit jumatate de ora la temperatura camerei ,apoi l-am impartit in patru parti egale. Am facut patru foi pe care le-am copt pe dosul tavii .Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Am copt fiecare foaie 7-8 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
Crema:
Intr-o craticioara am amestecat faina,zaharul ,laptele,coaja si sucul de lamaie, apoi am pus-o pe foc mic la fiert. Am amestecat continuu cu telul pana compozitia s-a ingroasat. Am dat cratita deoparte si am adaugat esenta de vanilie.Dupa ce crema s-a racit, am adaugat untul si am mixat bine pana la omogenizare.
Asamblare:
Am montat prajitura in tava pe fundul careia am copt foile.Am impartit crema in trei, am asezat prima foaie in tava si am intins o parte din crema.Am asezat a doua foaie peste crema si am apasat usor. Am procedat la fel pana am terminat foile si crema. Am pus o folie de plastic peste prajitura, apoi am pus un tocator peste ea (sa stea presata) si am lasat-o la rece pana a doua zi ,pana  foile s-au inmuiat. Am portionat prajitura si am servit-o alaturi de ce dragi. :) Sa va fie de folos!

Click aici pentru mai multe retete de dulciuri usor de preparat si delicioase.


















Un comentariu:

Articole recente