28.02.2016

Prajitura cu crema de zahar ars

Prajitura cu crema de zahar ars este o prajitura simplu de facut, delicioasa, aromata si de mare efect. Recomand cu drag s-o faceti si voi!❤  


Daca probati reteta mea de Prajitura cu crema de zahar ars, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

    Ingrediente
    Caramel:
  • 5 linguri cu zahar
    Crema:
  • 5 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
    Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 1 lingura cu cacao
  • un varf cutit de sare
    

Mod de preparare
Caramel:
Caramelizam cele cinci linguri cu zahar intr-o craticioara. Avem grija sa nu il ardem ca va deveni amarui....il lasam pana capata o culoare aramie si nu se mai vad graule de zahar. Cand este gata il turnam rapid intr-o forma de guguluf. Prin rotire, imbracam fundul acesteia cu el. Forma mea de guguluf are 22 cm diametrul, prajitura se poate face si in alta forma, dar nu vom folosi in niciun caz forma cu fundul detasabil. Merge foarte bine chiar si o cratita antiaderenta.
Crema:
Mixam cele 5 oua cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, apoi turnam laptele treptat.
Punem amestecul in forma peste zaharul caramelizat .
Asezam forma de guguluf intr-o tava in care am pus apa de doua-trei degete, apoi
dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu-180°C.
Cat timp tava sta la cuptor, pregatim blatul:
Sparge ouale separand albusurile de galbenus. Peste albusuri punem sare si le mixam pana devin spuma, adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Adaugam cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa amestecand usor cu o spatula.
Cand incepe crema sa se inchege putin(dupa aproximativ 20 de minute), turnam peste ea compozitia de blat, nivelam si dam din nou tava la cuptor pentru aproxiativ 30-35 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor deasupra si sa fie ferm la atingere. 
Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.
Cand se raceste bine desprindem usor marginile prajiturii cu un cutit, punem un platou deasupra formei si rasturnam. Tinem prajitura la frigider pana in momentul servirii. Simpla, buna si de mare efect!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

2 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!