19.02.2016

Placinta impletita cu mere

Ce poate fi mai bun decat o placinta cu mere ca la mama acasa?… o placinta rumenita si frumos impletita. Cititi reteta mai jos.👇

Daca probati reteta mea de Placinta impletita cu mere, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

     Ingrediente
     Aluat:

  • 500 g faina 
  • 250 ml apa 
  • 100 ml ulei
  • un cubulet de drojdie(25 g)
  • o lingura zahar
  • un varf cutit de sare
    Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
     Pentru uns:
  • un galbenus (1-2 linguri de ulei, daca o preparati de post) 
     In plus:
  • zahar pudra (pentru pudrat)

Mod de preparare:
Punem drojdia la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mai mare cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam zaharul, sarea, uleiul si drojdia inmuiata.
Incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina sau daca este prea tare mai punem putina apa.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si il framantam pana nu se mai lipeste de maini(aproximativ 10 minute). Il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora).
Intre timp pregatim merele:
Merele spalate si curatate de coaja si cotor le dam pe razatoarea mare. Le calim impreuna cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana scade zeama lasata, apoi le aromatizam cu pudra de scortisoara. 
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in patru bucati egale.
Intindem fiecare bucata cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara cu latura mare de marimea tavii de cuptor.
Indreptam marginile cu o rola zimtata sau cutit si punem in mijloc, pe lungime, un sfert din merele calite.
Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
Punem placintele in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou(ulei).
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180
°C) pentru aproximativ 40 de minute, sau pana placintele se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem din tava si le pudram cu zahar.
Le servim calde sau reci. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.





6 comentarii:

  1. Senzațională...Acum mă pregătesc să o fac

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveți rețete delicioase și clar explicate,multumesc și multa sănătate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri! O zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Anonim4/4/22

    Foarte bine arată ��

    RăspundețiȘtergere