28.02.2016

Castraveti in oţet (bulgaresti)


      Crocanti,cu gust dulce-acrisor.


loading...
      Ingrediente:
  • 12 kg castraveti
  • sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet aproximativ 1,4 litri

  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • 23 de borcane de 800 si 900 ml, am folosit eu.





Mod de preparare:
Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. 
Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. 
Asezam castravetii in borcane adaugand printre ei ceapa si morcov.
La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).
Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. 




Completam cu apa si sigilam borcanele. 
Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. 
Le fierbem aproximativ15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea . 
II acoperim cu o patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert. 
A doua zi ii depozitam in beci sau camara.
Sa va fie de folos!















 


loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente